Camping Falkudden

 Aktiviteter på campingen

  •  Kanoter & Båtar

Det bästa sättet att utforska Falkuddens- och Nedre Dalälvens vackra omgivningar är via vattenvägen. Gör en liten utflykt till en av de orörda öarna, där en picknick eller naturpromenad passar bra. Båt finns att hyra, både med eller utan motor samt kanoter. Titta här för en fiskepaket.

  • Bäversafari

Vill du under några timmar se bäver och njuta av deras familjeliv, så erbjuder vi från slutet av maj till månadsskiftet augusti september 1,5 – 3 timmars händelserikt möte med bävrar från vår båt, för max 4 personer per tur. Boka i förväg.

  • Tennisbana

Banan ligger ca 500 m från vår camping. Bokning sker via receptionen.

  • Cykeluthyrning

Omnejden av Näs är utmärkt för att ta en tur på cykel. På campingen uthyr vi cykel. Titta här för en cykelpaket.

 

 

Aktiviteter i område

  • Sala silvergruva

Sala Silvergruva är en av världens bäst bevarade gruvmiljöer. Här möts du av mörka ringlande gruvgångar, storslagna bergrum och magiska sjöar. Mer information: http://www.salasilvergruva.se/

  • Vandring

I området finns vackra vandringsmöjligheter, över öppna fält eller i skogsmiljö. Leder finns i receptionen. Passa på att uppleva den speciella naturen i Färnebofjärdens Nationalpark. Här erbjuds varierande utbud av leder. För mer information ta gärna kontakt med campingens reception.

  • Boule

På Näs Idrotts plats finns boule banan. Träning, tävlingar, spel och uthyrning av banan för grupper.

 

Utflykter

Det finns en stor variation av utflyktsmål i området, ta gärna kontakt med campingens receptionför tips och idéer. Till exempel:

- Husbyring, en bilfärd av 60 km natur- och kulturvårdsled, ett museum utan väggar. Natur och kultursevärdheter av högsta klass.

- Älgpark, http://www.gardsjoalgpark.se/

- By Grafiska museum

- Verket, Gamla järnbruket och museum,http://www.verket.se/index.php

- By Hembydsgård, gården inrymmer museum, gillestuga, hemslöjdsbutik, soldattorp, friluftsteater, snickarbod m.m

- Getost Mejeri, www.mats-persgarden.se

 

 

Midsommar 2015

Fredag

På Hembygdsgården (1500 m från campingen) finns musik och barnaktiviteter. 17.00 festen börjar med musik, kaninhoppning, fiskdamm, servering, ringlekar. Live dans och musikprogram. 19.00 Majstång resas med ringlekar.